Goodwood March Grandstand Design 

By Katie Mitchelmore on 2 March 2018
Betting Area_View Final OP2.jpg

Having previously designed the new Press Box for Goodwood Racecourse Spacelab were approached to redesign the March Grandstand ahead of this year's busy race season and ‘Glorious Goodwood’ races.

Nestled within the underside of the March Grandstand, the Press Box provides a workspace for up to 130 journalists on race days whilst providing the flexibility to be used for other events throughout the remainder of the year. The mix of plywood, steel and glass provide a cutting edge finish whilst the industrial lighting and crafted joinery give the space a functional aesthetic.

The new design for the concourse area extends the look and feel of the Press Box throughout the space. The existing betting areas have been redesigned and a new coffee shop and seating area have been incorporated into the central area. The use of materials continues the cutting edge aesthetic, seamlessly marrying functionality with modern day design.

We have also designed new external betting kiosks strategically placing them at points around the racecourse. The classic form and pitched roof maintain the traditional heritage of Goodwood whilst the colours and branding add a modern twist, reflecting the design of both the March Grandstand and the Press Box.

Phase 1 is due to be completed this April and Phase 2 is due for completion in 2019.

Cafe_New Bench Design 16.1.18 view 2.jpg

atm area_Final OP2.jpg

Betting Window_Final v2.jpg

Kiosk 3.jpg

Kiosk_Outside_Open_Final.jpg

Topics: interiors, interior design, architecture, goodwood, racecourse