Financial business

Restoring the heritage of a former factory.

The objective of the project was to restore the heritage of a Grade II-listed building and create a dynamic office space for 350 employees. We worked with the building, formerly a factory, stripping back the paint work to reveal raw concrete ceilings and columns. We also opened twelve previously obsolete central north lights, flooding the space with natural light. The 25,000sqft floor encompasses flexible working in both open and closed office spaces, supported by a spine of meeting, touch down and breakout spaces. We utilised the sloped ceiling and the north light to suspend eight meeting pods from the concrete structure.

 

The remaining four north lights are emphasised by the custom-built double-height glazed and steel panelled walls, which give them a cathedral-like aesthetic. The structural steel work of the building was left exposed in homage to the building’s industrial roots.

"Our great partnership
and valuable long term relationship has resulted in numerous projects
being delivered to time, quality and budget, as well as receiving national recognition and awards.
"

Nigel Ress, Head of Environment

People

0

Sqft

0

desks

Spacelab-Camden4.jpg
Spacelab_Camden2.jpg
Spacelab_Camden3.jpg
Spacelab_Camden1.jpg
Back to top
Back to our projects
Meet the team