Leo
Burnett

The emancipation of a former railway building.

We transformed a former railway building into a contemporary workplace that reflects the culture of leading advertising agency, Leo Burnett.

 

The building had originally been adapted for the 20th century with

the application of hoarding to the original walls and glass partitions to create cellular offices – eliminating any sign of its industrial past and making it feel disjointed and segregated. Leo Burnett therefore approached us to help re-imagine the space and move them towards a more fluid and collaborative culture that would attract and foster new talent.

 

We undertook a comprehensive workplace consultancy study to analyse the impacts of the space on people's working relationships. We used this to formulate a spatial strategy around a new ‘street’ concept. We removed the majority of the cellular offices, emancipating the space and working with the building’s structure to create a series of team zones. Each zone is populated by a collection of open-plan workspaces, breakout areas and ply-clad meeting rooms to support a variety of tasks and creative collaborations. The introduction of an architectural, folded steel-plate staircase increases movement around the central part of the building, and therefore unplanned interaction.

 

Following the successful transformation of the space, we undertook a post-occupancy study to reveal the real value of our interventions. The new layout has seen the static workplace transformed into a dynamic environment with movement levels of 35% above the benchmark and interaction between colleagues in different teams the norm. The number of people using meeting spaces has also increased by 267%.

""

Headcount

0

Sqft per person

0

Workpoints per head

Spacelab_LeoBurnett_2.jpg
Spacelab_LeoBurnett_3.jpg
Spacelab_LeoBurnett_4.jpg
Spacelab_Leo_Burnett_6.jpg
Back to top
Back to our projects
Meet the team