Stanhope Gardens

Symbiosis of the old and the new.

We've recently completed converting a seven / eight bedroom, double-fronted Victorian house into two four and five-bedroom houses on Stanhope Gardens in Crouch End, in collaboration with UrbanLab.

 

A two-storey, modern zinc clad extension has been built on the site’s east elevation,  juxtaposed against the original Victorian house. It wraps around to the rear of the house, stepping down to a single storey across the rear elevation. Making reference to the materials of the surrounding properties the extension is designed to sit comfortably amongst the neighbouring buildings.

 

Inside, the interior design style is minimal, light and uplifting. By rearranging the internal living area we’ve maximised space and natural light throughout the building, evident in the spacious kitchen / living room, where full height glazed sliding doors seamlessly connect the inside to the outside. Underfoot, the bleached oak flooring unifies the old space with the new space.

 

The tiered landscaped gardens have been considerately designed as private spaces, each garden enclosed by a slatted cedar timber fencing surround.

""

Terrace

0

Floor

0

Won an award

Spacelab_Stanhope_Gardens_1.jpg
Spacelab_Stanhope_Gardens_2.png
Spacelab_Stanhope_Gardens_8.png
SPSG_4360_1livon.jpg
SPSG_4360_1livon.png
Spacelab_Stanhope_Gardens_6.png
15B.jpg
Back to top
Back to our projects
Meet the team