The Orangery

An award-winning hospital 'conservatory'.

Great Ormond Street Hospital wanted to create a ‘conservatory-type building’ for eating and drinking that offered visitors a tranquil escape from the busy hospital wards. We transformed an unused and unloved roof area into a striking, sculptural pavilion. Finger-like sections of the zinc-clad roof wrap around the space, and the sections of glass between them create a dynamic play of light and shadow inside. The timber and glass materials create an experience that is far removed from the usual hospital canteen.

 

Our design for The Orangery won a RIBA Award in 2005. In the same year it was also shortlisted for the prestigious Stephen Lawrence Award and mid-listed for Britain’s top architectural accolade, the Stirling Prize.

""

'Finger-like' sections

0

Floor

0

Won a Riba award

Spacelab_The_Orangery_02.jpg
Spacelab_The_Orangery_03.jpg
Spacelab_The_Orangery_04.jpg
Spacelab_The_Orangery_06.jpg
Spacelab_The_Orangery_07.jpg
Spacelab_The_Orangery_08.jpg
Spacelab_The_Orangery_09.jpg
Back to top
Back to our projects
Meet the team